ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Λίγα λόγια για τον σύλλογο μας

This is an image Το 2001 έτσι απλά θελήσαμε να αναβιώσουμε τους ιππικούς αγώνες των προηγούμενων γενεών στην έδρα του Δήμου Μοιρών στην περιοχή των Μοιρών και συγκεκριμένα την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου πολιούχου της πόλης μας ως έφιππου καβαλάρη στρατιωτικού. Το ενδιαφέρον και η συμπαράσταση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Ήταν και είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τους γέροντες σήμερα, αναβάτες του χτες, να έρχονται να βλέπουν και να θαυμάζουν τα άλογα που τόσο πολύ αγάπησαν και να σου διηγούνται φανταστικές ιστορίες του παρελθόντος. Ο πιο λαμπρός ιππικός αγώνας της χρονιάς στο παρελθόν γινόταν ανήμερα της 25ης Μαρτίου ημέρα θρησκευτικής και εθνικής εορτής.

Η σύσταση του συλλόγου

This is an image Ο σύλλογος συστάθηκε και νομικά με την 290/2006 απόφαση πρωτοδικείου και αριθμό μητρώου 2145, 25/4/2007 εφημερίδα. Αριθμεί 70 μέλη έχοντας στην κατοχή του ογδόντα (80) άλογα Μεσσαράς εν έτη 2011. Η αναπαραγωγή των αλόγων είναι ελεγχόμενη με σκοπό να βελτιώσουμε και να τελειοποιήσουμε την φυλή σε μορφολογία αλλά και σε ταχύτητα.

Διοικητικό συμβούλιο

 • Πρόεδρος:
  Νικηφοράκης Γεώργιος
 • Αντιπρόεδρος:
  Χριστοφοράκης Γεώργιος
 • Γραμματέας:
  Φιτσοδασκαλάκης Μιχαήλ
 • Ταμίες:
  1. Πολυχρονάκης Αντώνιος
  2. Τσικνάκης Εμμανουήλ
Η αναπαραγωγή των αλόγων είναι ελεγχόμενη με σκοπό να βελτιώσουμε και να τελειοποιήσουμε την φυλή σε μορφολογία αλλά και σε ταχύτητα.